Jdi na obsah Jdi na menu

O firmě

 

Historie a současnost firmy:

Lubomír Fiala se zabývá šitím plachet již od roku 1983. Tehdy tvořili těžiště jeho odbytu závodníci lodních tříd Flying Dutchman a Fireball. Plachty tehdy vznikaly v provizorních prostorách a za poloprofesionálních podmínek. Už tehdy se snažil prosadit především kvalitou. Jako první zavedl do výroby veškeré komponenty předních světových výrobců. Plachty tř. FD a FB patřily jednoznačně ke špičce českého závodního pole.

Po roce 1989 se začala firma FIALA - LODNÍ PLACHTY zabývat šitím plachet profesionálně. Vznikem dílny v Modřanské ulici firma získala vyhovující prostory, ale především bylo zakoupeno nezbytné specializované strojové vybavení. Špičkový software z Nového Zélandu je používán při výrobě plachet světovými výrobci a ve spojení s ploterem znamenal zásadní zlom v kvalitě a přesnosti výroby.

Dnes se tato firma může pochlubit pracovištěm se špičkovou technikou umožňující konstruovat a šít téměř veškeré druhy plachet.

Byli jsme vybráni firmou AVAR jako dodavatel základního oplachtění.

Ve výrobním programu jsou dále plachty pro individuálního zákazníka - v klasickém, ale i celospírovém provedení a to jak radiálního, biradiálního ale i triradiálního střihu.

Výrobní program zahrnuje i doplňky, zejména perseniky na hlavní plachty a rollref, spíry, celoplošné perseniky (i na motorové lodě), kočárky, rukávy na spinakry a další.

Jachtaře potěší rozhodně kvalitní použité materiály včetně speciálních nití s ochranou proti UV záření, které zaručují vysokou jakost každého výrobku.

Pomoc najdou i majitelé starších plachet, které firma ochotně a kvalitně opraví.